Panenské plameny

promo

Kapela vznikla v lednu 2017. Do té doby se mistr beglajtů a občasný loutkoherec Michal Kudělka, bývalý frontman Murky Ajar, potuloval po internetu se svými experimentálními projekty. Vlastně již v roce 2016 vzniklo nové hlukové těleso, ale po smrti Ondřeje Zapletala se opět ocitl v nesnázích.

Současně se uzavřela také kapitola kopřivnických Milano. Tato souhra okolností, byť částečně nešťastných, vedla ke vzniku nové formace s názvem Panenské Plameny, ve které se jako druhý člen a barytonkytarista objevuje Vladimír Schwarz. Po beznadějném hledání bubeníka, které vypadalo asi jako sběr hub po 30 denním suchu se konečně nechal ukecat Michal „ Máňa“ Maliniak, který na rozdíl od svých bývalých spoluhráčů z Planet „uvízl“ v Třinci a kapela byla téměř kompletní. Čtvrtým členem se během nahrávání stala saxofonistka Jitka.

V této sestavě se dal dohromady repertoár první desky, která vychází na jaře 2018 a má název Poníčky. Dalo by se říct, že Plameny vyšlehly z hlubokých devadesátek, ale jsou zde i jiné vlivy. Beskydská melodika, ponuré texty, stylová pestrost a netradiční styl hry nebo jinými slovy Janáček, Bezruč, Bekydská krajina, neškolený přístup a chuť experimentovat přece jen kapelu posouvají mimo hlavní proudy.

https://panenskeplameny.bandcamp.com

zdroj: https://www.piperrecords.cz/

Zpět na úvod